Greta Thunberg și-a găsit o succesoare? O tânără de opt ani a protestat pe un stâlp în timpul summitului ONU

mhh

Presa internațională scrie că Greta Thunberg și-a găsit o succesoare în activitățile sale. Este vorba despre o tânără de opt ani, originară din Spania, care a reușit deja să se facă cunoscută datorită protestelor sale.

Poliția din Madrid a fost nevoită să o scoată pe tânăra activistă de mediu de pe un stâlp amplasat în apropierea locului unde se desfășura Conferința ONU privind schimbările climatice (COP25). Fata se numește Zozo, iar această activitate nu este prima cascadorie a fetei care are scopul să sensibilizeze lumea din jur cu subiectul încălzirii globale.

În timpul acțiunii sale de protest, Zozo a ridicat un steag alb pe care scria „Cum îndrăznești?”(How dare you?), o frază celebră rostită de Thunberg, care a inspirat milioane de oameni din întreaga lume să facă grevă și să protesteze în fiecare zi pentru a cere acțiuni împotriva schimbărilor climatice.

Poliția a lăsat-o pe Zozo atârnată pe stâlp aproximativ o jumătate de oră înainte de a o readuce în siguranță. Acest timp a fost suficient pentru a atrage atenția mass-media și a-și face mesajul public.

„Ne termină timpul. Mai avem opt ani pentru a rămâne sub 1,5 grade (Celsius). Și cu cât politicienii noștri pierd timpul cu prostii, oamenii vor continua să moară și să-și piardă casele”, a spus fata reporterilor.

Reamintim că, adolescenta suedeză Greta Thunberg a declarat vineri că are nevoie de o pauză şi că trebuie să se odihnească: „Nu poţi să rezişti să faci astfel de lucruri la nesfârşit.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente