Ion Chicu, la discuții cu miniștrii: Investițiile ar putea fi majorate, însă „fiecare leu cheltuit trebuie să fie argumentat”

Premierul Ion Chicu a convocat în ședință miniștrii Finanțelor; Economiei și Infrastructurii; Educației, Culturii și Cercetării; Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul ședinței, oficialii au discutat despre eventuale majorări a investițiilor publice în infrastructură, în domeniul educației, în agricultură și mediu, prevăzute de Planul de Acțiuni al Guvernului.

„Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice. Vă cer să monitorizați toate cheltuielile. V-am atenționat la deprinderea multor șefi publici de a schimba regulat laptopurile și telefoanele. Și evident aștept măsuri concrete pe dimensiunea eficientizării investițiilor mari. Fiecare leu cheltuit trebuie să fie argumentat.”, a atenționat Ion Chicu.

Pentru anul 2020 Guvernul a bugetat investiții publice în scopul modernizării infrastructurii rutiere, dar și pe dimensiunile educație și agricultură și dezvoltare regională.


Pub