Un indian și-a pictat câinele, ca să semene cu un tigru, fiind exasperat de atacurile maimuțelor care-i invadează ferma

Un fermier indian şi-a pictat câinele, un labrador pe nume Bulbul, ca să semene cu un tigru, pentru ca acesta să fie mai convingător în fața maimuțelor care îi provocau pagube serioase pe plantațiile pe care le deține, scrie India Today.

Foto: India.com

Maimuţele reprezintă una din cele mai mari probleme cu care se confruntă fermierii din India. În unele cazuri, aceştia au recurs la măsuri disperate şi au pus otravă pentru a scăpa de animalele care le invadează fermele zi de zi, a relatat Indiatoday.

Dar Srikanth Gowda, locuitor al satului Nallur din districtul Shivamogga, a recurs la o metodă mult mai creativă pe care vecinii săi au adoptat-o la rândul lor. Bărbatul a avut ideea să-și picteze câinele, labradorul pe nume Bulbul, astfel încât acesta să semene cu un tigru. Indianul a povestit cu umor că a folosit cea mai bună vopsea de păr pe care a găsit-o pe piaţă pentru a reproduce dungile caracteristice de pe blana tigrilor.

Mai mult, Gowda a împânzit anul acesta plantaţia cu afişe înfăţişând tigri adevăraţi, pe lângă întreţinerea culorilor de pe blana labradorului său.

Căţelul nu are de suferit de pe urma creativităţii stăpânului, iar vopseaua rezistă perioade lungi de timp.

Ideea i-a venit pentru că tatăl său i-ar fi povestit mai demult cum că maimuţele se tem de tigri şi nu se apropie niciodată de ei. În plus, cu patru ani în urmă, când a vizitat Uttara Kannada, a întâlnit un fermier care folosea un tigru de jucărie în acelaşi scop. Reticent la ideea de a folosi o păpuşă, transformarea propriul câine într-un prădător fioros i s-a părut singura soluţie care ar fi putut asigura protecţia celor peste 200.000 de metri pătraţi de plantaţie de invazia maimuţelor.

Metoda neobişnuită a dat roade, după spusele bărbatului, iar maimuţele care zăresc blana vărgată a câinelui sunt convinse că e vorba de un tigru veritabil şi fug. Acesta a adăugat că motivul pentru care maimuţele prădează fermele ar fi că acestea nu mai au suficientă hrană în pădure, în urma dispariţiei pomilor fructiferi din zonă.


Pub