Actualitate

Cea mai bună reţetă de nuci umplute

Nuci umplute rețetă prăjituri. Ingrediente pentru cremă:
– marginile rămase după cosmetizarea „cojilor" + biscuiţi simpli, cât e necesar ca să obţii după combinarea celor două o cantitate de aproximativ 200 de grame

– 150 g de zahăr pudra

– 200g de nuca mărunţită

– o esenţă de rom

– o lingură plină de cacao de bună calitate

– lapte – aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistentă dorită

Nuci umplute rețetă prăjituri. Mod de preparare:
Pentru a prepara aluatul, bate untul cu zahărul până ce obţii o pastă fină.

Adaugă ouăle unul câte unul.

Nuci umplute rețetă prăjituri. Încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt.

Frământă uşor aluatul, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă.

Formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat – este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fă doar câteva, însă, încearcă-le în formă şi ajustează-le apoi dimensiunea în funcţie de cât e nevoie.

Unge forma în interior cu ulei sau unt topit, pune biluţele de aluat în ea, pune forma pe aragaz, preseaz-o bine şi las-o pe foc pentru câteva minute pe ambele părţi. După prima „tură" vei ştii exact care este timpul ideal de coacere. Când sunt gata, „cojile" se vor desprinde uşor de pe formă. Dacă e cazul, le poţi ajuta uşor cu vârful unui cuţit sau cu o furculiţa.

De cele mai multe ori cojile din aluat nu vor ieşi perfecte, aşa că ajustează-le marginile cu ajutorul unui cuţit şi păstrează bucăţelele pentru crema.

Pentru a prepară crema doar amestecă bine ingredientele menţionate mai sus şi adaugă cât lapte e nevoie pentru a o aduce la consistentă dorită.

Nuci umplute rețetă prăjituri. Umple cojile cu crema şi lipeşte-le uşor. Şterge excesul de pe margini cu un şerveţel de bucătărie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *