(doc) Șeful unei întreprinderi municipale are un salariu mediu lunar de 45 de mii de lei: Lefele fabuloase încasate de angajații Primăriei

Directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, are un salariu mediu lunar de 45 de mii de lei. Potrivit unui document, publicat de către consiliera Platformei DA, Aliona Mandatii, majoritatea șefilor de întreprinderi din cadrul Primăriei Chișinău au lefe de la 9 000 de lei și până la circa 50 de mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, cel mai mare salariu îl încasează Eugeniu Axentiev de la Autosalubritate, urmat de Dorin Ciornîii de la Regia Transport Electric, ce câștigă lunar un salariu mediu de 23 583 de lei.

Nici Ion Uzun, directorul Î.M.Parcul „Dendrariu”, nu duce lipsa de bani, acesta are o leafă de 23 278 de lei. 22 894 de lei încasează Valeriu Gobjila de la Î.M „Centrul Stomatologic municipal Chișinău”, iar 22 714 primește Ion Stanciu - Î.M „Liftservice”. Puțin peste 20 de mii de lei are Vitalie Copaci de la Î.M „Parcul Urban de Autobuze” și Buț Veaceslav de la Î.M Rețele electrice de iluminat „Lumteh”.

Mai puțin de 20 de mii de lei lunar încasează Petru Cazacu de la Î.M Institutul municipal de proiectări „CHIȘINĂUPROIECT” - 19 231 de lei, Serghei Carp de la Î.M „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” - 19 425 de lei, Vasile Efros de la ÎMPSL. sec, Rîșcani - 18 720 de lei.

salariile șefilor de întreprinderi / Sursa:Aliona Madatii/facebook
salariile șefilor de întreprinderi / Sursa:Aliona Mandatii/facebook

„Astăzi, în cadrul sedintei CMC, la inițiativa presedintelui Fracțiunii, Andrei Năstase, Platforma DA a cerut ca toate întreprinderile municipale să prezinte în regim de urgență rapoartele economico-financiare pe marginea activității acestor entități în ultimii ani pentru a le aduce la cunoștința tuturor locuitorilor Chișinău. Și aici vreau să vă comunic o cifră importantă: toate întreprinderile municipale aduc astăzi în bugetul municipal dividende de doar 1,5 milioane lei, iar salariile plătite directorilor acestor întreprinderi constituie suma anuală de 5313000 lei, de peste trei ori mai mult”, a scris consiliera PPDA, Aliona Mandatii.

Aliona Mandatii / Sursa:Aliona Mandatii/facebook

De menționat că de pe ordinea de zi a ședinței CMC de astăzi, 13 decembrie, a fost exclus subiectului numărul 10 privind stabilirea cuantumului remunerării lunare a conducătorilor întreprinderilor municipale, pentru că „este un subiect complex”.


Pub