Cine va fi noul deputat de la PD, după ce Constantin Botnari și-a depus mandatul de parlamentar

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a inițiat procedura de validare a următorului mandat din lista candidaților supleanți, după ce Constantin Botnari și-a depus mandatul de parlamentar la data de 4 decembrie.

Foto: UNIMEDIA

În baza documentelor deținute, mandatul de deputat îi revine candidatului supleant Rebeja Radu din partea Partidului Democrat din Moldova. Hotărârea Comisiei urmează să fie transmisă Curții Constituționale pentru validare.

Constantin Botnari este cunoscut ca fiind omul de încredere al liderului PD sau „borsetka” lui Plahotniuc. În ultima sa declarație de avere, Constantin Botnari a declarat venituri modeste, în timp ce deține imobile de milioane de lei, zeci de mii de dolari și peste 290 de mii de lei în conturi. Fostul deputat democrat deține locuință luxoasă construită la poalele pădurii din Durlești, de 340,5 metri patrați, a cărei valoare cadastrală indicată e de 2.606.996 de lei, iar designul acesteia amintește Casa Albă de la Washington.


Pub