Jeremy Corbyn renunță la şefia Partidului Laburist, după ce a dus formaţiunea la cel mai slab rezultat din ultimii 84 de ani

Liderul opoziţiei de la Londra, laburistul Jeremy Corbyn şi-a recunoscut, vineri, înfrângerea în alegerile generale anticipate din Regatul Unit, relatează Politico. Liderul laburist a condus formațiunea în perioada celei mai mari înfrângeri a partidului său din ultimii 84 de ani.

Foto: Hannah McKay/Reuters

Într-un discurs în faţa votanţilor săi din circumpscripţia în care a fost reales, Jeremy Corbyn a recunosct că noaptea alegerilor a fost dezamăgitoare, citează Digi24.ro

Liderul laburiştilor a spus şi că nu va mai conduce partidul în cadrul următoarelor alegeri, care vor avea loc, la termen, peste cinci ani, dar că îşi va continua mandatul la şefia laburiştilor de-a lungul unei „perioade de reflecţie”.

Corbyn a dat vina pe Brexit pentru rezultat, argumentând că politicile laburiste „au fost extrem de populare în campanie”, dar că ieşirea Regatului din Uniunea Europeană a sufocat orice altă formă de discurs.

Corbyn le-a mulţumit susţinătorilor laburişti şi votanţilor săi din Islington North şi le-a spus că îşi va continua cariera ca parlamentar.

Conservatorii britanici au obţinut majoritatea absolută în Parlamentul de la Londra - 364 de mandate, conform ultimelor proiecţii în timp ce laburiştii au reuşit să obţină doar 203.


Pub