Asasinarea jurnalistului Pavel Șeremet: Cinci persoane suspecte de omor, printre care un sergent al Forțelor Speciale de Operațiuni, o asistentă medicală militară și o voluntară

Ancheta ucraineană îl consideră organizator al asasinării jurnalistului Pavel Șeremet la Kiev, pe Andrei Antonenko, un muzician și veteran al operațiunii din Donbas. Acest lucru este menționat în textul rechizitoriului, depus în instanță de un alt suspect - asistenta medicală militară Iana Dugar, relatează presa ucraineană Hromadske, citează tvrain.ru.

Foto: http://www.allmoldova.com/

Potrivit anchetatorilor, Antonenko a organizat un grup pentru efectuarea crimei, „ condus de idei ultranationaliste, cultivând măreția rasei ariene, demarcând societatea pe baza naționalității, încercând să atragă atenția publicului asupra opiniilor sale”.

Potrivit sursei citate, Hromadske nu deține informații despre client.

Instanța de judecată a plasat-o pe Iana Dugar în arest la domiciliu.

Andrei Antonenko este sergent al Forțelor Speciale de Operațiuni și autor al imnului lor neoficial, „Quietly Came, Quietly Left”, liderul trupei de rock Riffmaster. El a catalogat acuzațiile anchetarorilor drept „aberante” și a declarat că nu a fost implicat în crimă.

Pe lângă Antonenko și Dugar, suspectați de crimă mai sunt participanții la ATO Vladislav și Irina Grishchenko, precum și o doctoriță militară și voluntară Iulia Kuzmenko.

Potrivit anchetatorilor, Kuzmenko și Antonenko au pus explozibilul, iar Dugar a explorat zona cu câteva zile înainte de explozie. Suspecții au fost reținuți.

Amintim că ieri poliția ucraineană a reținut suspecții în omorul jurnalistului Pavel Șeremet, printr-un atac cu bombă. Această decizie a fost anunțată pe facebook de către șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

Pavel Șeremet a murit, în 2016, în urma unei explozii a mașinii sale.


Pub