14:30:40 28.03.2024
Stiri

Andrei Năstase se bagă peste Maia Sandu? Președintele PPDA nu exclude că formațiunea sa va avea un candidat la Hâncești, chiar dacă la alegerile din februarie în circumscripția nr. 38 a candidat un reprezentant al PAS

Partide/Comunicate 13.12.2019 10:10 Vizualizări3042 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase se bagă peste Maia Sandu? Președintele PPDA nu exclude că formațiunea sa va avea un candidat la Hâncești, chiar dacă la alegerile din februarie în circumscripția nr. 38 a candidat un reprezentant al PAS


Președintele PPDA, Andrei Năstase, nu exclude că formațiunea sa va avea un candidat în circumscripția nr. 38 Hâncești, unde urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a ales funcția de primar al municipiului Hâncești.

Chiar dacă la alegerile din februarie curent în circumscripția respectivă a candidat un reprezentant PAS, iar Maia Sandu a confirmat miercuri că în Blocului „ACUM” s-a convenit anterior asupra acestui aspect, Andrei Năstase admite că PPDA va avea un candidat.

Politicianul nu a declarat direct dacă acel candidat va fi el sau nu, dar a menționat că această chestiune este examinată în cadrul partidului, transmite IPN.

„Noi analizăm toate variantele posibile pentru că suntem un partid responsabil. Platforma „DA” a fost și rămâne partidul care a demonstrat consecvență, coerență, a demonstrat că știe ce vrea, a demonstrat că duce lucrurile la bun sfârșit. La fel cum în campaniile electorale am participat de fiecare dată și ne-am bătut acolo, fără a mima. Dacă va fi să candidăm, să candideze cineva de la Platforma „DA” la Hâncești, o va face, dar, bineînțeles, mai este timp pentru a discuta asemenea lucruri”, a spus Andrei Năstase la o emisiune de la Jurnal TV.

De partea cealaltă, Maia Sandu a spus că va examina posibilitatea să revină în Parlament prin intermediul alegerilor noi din circumscripția nr. 38. Lidera PAS a fost zilele trecute la Hâncești, iar reprezentanții formațiunii au insistat ca dânsa să candideze în acea circumscripție.

„Colegii de la Hâncești mi-au spus că ar fi foarte bucuroși, dacă aș candida pe această circumscripție. Trebuie să luăm o decizie la nivel central”, a notat politiciana.

De menționat că în circumscripția nr. 38 a candidat în februarie fostul liberal-democrat, Grigore Cobzac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md