02:14:32 25.04.2024
Stiri

Noul șef al ACC, Eugen Coștei, a condus o companie inclusă de UE în „lista NEAGRĂ”

Economie 13.12.2019 18:24 Vizualizări3295 Autor: Ziarul National
Noul șef al ACC, Eugen Coștei, a condus o companie inclusă de UE în „lista NEAGRĂ” stiriletale.md


Ministrul Economiei şi Infrastrcturii, Anatol Usatîi, a desemnat astăzi un nou director al Autorităţii Aeronautice Civile (AAC). Este vorba de Eugen Coștei, fostul director al unei firme aeriene moldovenești, care a figurat în lista celor 11 companii aeriene din R. Moldova cărora, în primăvara anului curent, le-a fost interzis să opereze cu zboruri în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Potrivit comunicatului Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei a fost anterior și director al „Tandem Aero”.

Această companie, alături de alte zece, s-a numărat printre operatorii care nu dețin Certificat de operator din țară terță (TCO) emis de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației.

CITIȚI și LISTĂ NEAGRĂ // Șapte companii aeriene din R. Moldova NU sunt autorizate să zboare în UE

În aceste condiții, la mijlocul lunii aprilie 2019, Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova a emis o directivă prin care le-a interzis acestora să opereze cu zborurilor în spațiul aerian al UE.

Amintim că, în aprilie 2019, AAC le-a interzis zborurile în spațiul aerian al UE companiilor aeriene „Tandem Aero” SRL, „Valan ICC” SRL, „Aim Air" SRL, „Oscar Jet” SRL, „Air Stork” SRL, „MEGAviation” SRL, „Pecotox-Air” SRL, ”Terra Avia” SRL, „Fly Pro” SRL, „Moldaeroservice” și „Diplomat Air” SRL.

În această săptămână, Comisia Europeană a dat publicităţii o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă şi, în consecinţă, sunt supuse unor interdicţii de a opera în Uniunea Europeană, informează un comunicat al executivului comunitar.

Printre companiile aflate pe această listă se numără: Valan ICC SRL, Aim Air SRL, Air Stork SRL, Megaviation SRL, Pecotox - Air SRL, Terra Avia SRL şi Fly Pro SRL, care sunt înregistrate în Republica Moldova.

Toate companiile aeriene din Republica Moldova, cu excepţia Air Moldova, Fly One şi Aerotranscargo, au fost incluse pe această listă din cauza lipsei de supervizare din partea Autorităţii pentru Aviaţie Civilă din Republica Moldova, informează Executivul comunitar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md