Noii proprietari ai Air Moldova au rambursat peste 1 miliard de lei din datoriile companiei

airmoldova-1-920×505-1280×720

La un an de la privatizare, fosta companie de stat „Air Moldova” scapă de o bună parte din povara datoriilor. „Civil Aviation Group”, actualul proprietar privat al „Air Moldova”, a reușit performanța de a rambursa, din banii câștigați din activitatea operațională, peste 83 % din datoriile de circa 1,3 miliarde de lei, potrivit unui raport al Curții de Conturi.
Datoriile fuseseră acumulate în perioada în care compania s-a aflat în gestiunea statului.

Portalul Mold Street menționează că, în următorii trei ani, noului proprietar îi mai rămân de rambursat creditorilor circa 190 de milioane de lei, inclusiv câteva milioane în Bugetul de Stat.

Preşedintele Curţii de Conturi, Marian Lupu s-a arătat uimit de faptul că acest lucru nu a putut fi făcut timp de 10 ani de administratorii statului.

„Air Moldova” a fost privatizată în toamna anului trecut cu 50 de milioane de lei de către „Civil Aviation Group”. Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare depășea 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferate la Bugetul de Stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei „Air Moldova”, pe care investitorul s-a obligat să le achite în decurs de trei ani.

Compania „Air Moldova” a fost fondată la 12 ianuarie 1993.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente