/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC. VIDEO/ Lupta cu gheretele continuă! Agenții economici se opun, iar angajații se tem că vor rămâne fără lucru

missing
13 decembrie 2019, ora 10:45

Lupta cu gheretele amplasate ilegal în capitală continuă. Angajații chioșcurilor, nemulțumiți că ar putea rămâne fără lucru, au protestat ieri în fața Primăriei. Astăzi, edilul a dat asigurări că în cazul în care nu vor fi imediat reangajați, vor obține bani din partea autorităților.

Primarul orașului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că în ultimele patru zile au fost evacuate 45 de gherete în care se vindeau în mare parte țigări.

„Reprezentanții companiilor s-au ascuns după bătrâni ca să-și protejeze afacerile. O să avem o discuție. Noi nu negociem cu sănătatea copiilor și aspectul orașului. Pe oamenii care nu vor fi reangajați vom găsi cum să îi susținem. Deja avem și câteva idei în această privință. Să știți că lucrurile nu vor mai fi tolerate”, a spus Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

De cealaltă parte, unii agenți economici nu se conformează. Asta chiar dacă chioșcurile sunt amplasate ilegal, la o distanță de 200 de metri de școli. Un astfel de caz a fost atestat astăzi în sectorul Ciocana al capitalei.

„Procesul de evacuare a gheretelor nu este deloc simplu. La acest moment se evacuează ghereta Mold-presa Grup de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, 6. La fața locului a venit paza particulară a agentului economic care se opune evacuării. 11 luni au activat cu încălcarea Legii. Au fost notificați, preveniți, informați, amendați și nu s-au conformat. Azi, în ziua evacuării au scos țigările”, a scris pe pagina sa de Facebook activistul civic Rodion Gavriloi.

Primăria municipiului Chișinău informează că administrația publică locală va continua procesul de evacuare a gheretelor de țigări, chiar dacă agenții economici se vor împotrivi solicitărilor și nu vor dori să-și sisteze activitatea sau să scoată din vânzare produsele din tutun.

Până la sfârșitul acestei săptămâni urmează a fi evacuate aproximativ 300 de gherete.

Foto: Facebook/
Rodion Gavriloi

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram