/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Boris Johnson a obţinut o victorie răsunătoare la alegerile legislative anticipate din Marea Britanie

13 decembrie 2019, ora 11:12

Premierul britanic Boris Johnson a obținut o victorie răsunătoare la alegerile legislative anticipate de joi, Partidul Conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale parţiale publicate vineri, relatează AFP, BBC şi Reuters.

După numărarea rezultatelor în aproape toate circumscripțiile electorale – 647 din 650 -, conservatorii dețineau 363 de mandate de deputați, ceea ce confirmă o largă majoritate conservatoare și deschide calea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, aşa cum a promis Johnson, scire agerpres.ro.

Conservatorii nu au mai beneficiat de un asemenea nivel de control în parlament de la Margaret Thatcher, notează AFP.

Dacă Partidul Conservator a depășit cu mult numărul de mandate obținut la scrutinul din 2017, principala formațiune a opoziției, Partidul Laburist, a suferit în schimb un recul dureros, ajungând la doar 203 mandate faţă de 262 la alegerile de acum doi ani.

Boris Johnson a declarat după anunțarea rezultatelor că guvernul său conservator a primit un „mandat puternic de a pune în practică Brexitul” şi că acest scrutin “istoric” îi va permite guvernului său să “respecte voința democratică a poporului”, referire la rezultatul referendumului din 2016, la care 52% dintre britanici au votat în favoarea ieșirii ţării din Uniunea Europeană.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram