image
Sursa foto: UNESCO

Bachata dominicană, inclusă de UNESCO în patrimoniul cultural al umanităţii

Bachata, un stil de dans și un gen de muzical tradițional din Republica Dominicană, a fost inclus de UNESCO în patrimoniul cultural intangibil al umanității. Decizia a fost adoptată de membrii unei comisii ce s-a întrunit miercuri la Bogota, relatează agenția AFP, citată de elcomercio.com.

„Este o muzică ce are o strânsă legătură nu numai cu bucuria oamenilor din Republica Dominicană, ci a unei regiuni întregi”, a precizat delegatul Republicii Dominicane, ca urmare a deciziei UNESCO. Includerea bachata în patrimoniul UNESCO a stârnit dezbateri între membrii comisiei deoarece unii dintre ei au considerat că ritmul muzical nu a întrunit anumite criterii pentru a face parte din patrimoniul mondial, scrie Libertatea.ro.

Astfel, bachata se alătură stilului muzical și de dans merengue care a fost inclus în patrimoniul UNESCO în 2016. Bachata este un stil muzical și un dans ce reprezintă o îmbinare de ritmuri afro-americane precum son, cha-cha-cha și merengue. Oamenii din Republica Dominicană consideră dansul și muzica de bachata ca fiind o manifestare culturală, omniprezentă la sărbători și la petreceri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: