Rusia: Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbușit în regiunea Krasnodar. Piloții au murit

Cei doi piloţi ai unui elicopter militar Mi-28, care s-a prăbuşit miercuri noaptea spre joi în regiunea Krasnodar din Rusia, şi-au pierdut viaţa, informează Ministerul Apărării de la Moscova, citat de EFE.

Foto: https://www.youtube.com/

Aparatul, conform unui comunicat, s-a prăbuşit în apropierea aerodromului Korenovsk când efectua un zbor de instrucţie pe timpul nopţii în condiţii meteorologice complexe, transmite Agerpres.

„Zborul se desfăşura fără echipament de luptă. Nu au existat distrugeri la sol. Ambii piloţi au decedat”, a arătat Ministerul Apărării, care a adăugat că la locul accidentului a fost trimisă o comisie a înaltului comandament al Forţelor Aerospaţiale din Rusia pentru a clarifica lucrurile în ce priveşte cauzele şi circumstanţele evenimentului.

Mi-28, denumit în Rusia „Vânătorul nocturn”, este un elicopter de atac a cărui dezvoltare a început în 1980, în epoca sovietică, pentru misiuni contra tancurilor.

Cu o autonomie de 435 de km şi o viteză maximă de 320 km pe oră, „Vânătorul nocturn" poate zbura în condiţii meteorologice nefavorabile şi are un plafon de zbor de aproape 6.000 de metri.


Pub