Maia Sandu: „Cred că și copiii de la grădiniță cunosc beneficiarii miliardului - Plahotniuc, Șor, Platon și Filat. Procurorul nu cunoaște?”

Fosta prim-ministră este surprinsă de declarația procurorului general, care spune că niciun raport Kroll privind furtul miliardului nu prezintă numele beneficiarilor finali. „Sunt Plahotniuc, Șor, Platon și Filat”, a declarat Maia Sandu, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnaltv.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că și copiii de la grădiniță deja știu despre personajele principale ale furtului miliardului, care apar în raportul Kroll și în alte acte ale instituțiilor statului. Aceștia sunt Plahotniuc, Șor, Filat și Platon ca personaje cheie în furtul miliardului. Nu înțeleg de ce Stoianoglo a spus că nu se cunosc beneficiarii. Este adevărat că urmează să fie investigat. Acest dosar mereu a fost ciopârțit ca să se lucreze pe frânturi și neeficient”, a declarat fosta prim-ministră.

La o lună de la căderea Guvernului pe care l-a condus, Maia Sandu spune că regretă acea demitere.

„Noi nu ne-am dorit să se ajungă aici, ca Guvernul Sandu să fie demis, dar nici nu am vrut să participăm la jocurile corupților, celor care vorbesc despre reforme, dar au făcut jocuri pe ascuns ca să se protejeze de justiție. PD și PSRM își doresc să perpetueze un sistem corupt, pentru ca să fure statul, să fure cetățenii”, a declarat Sandu.

Totodată, fosta prim-ministră l-a acuzat pe șefului statului de minciună, atunci când o acuză că ar fi tărăgănat dosarul privind concesionarea Aeroportului.

„Pe 10 septembrie am depus în instanță cererea de anulare a deciziei de concesionare. Nu a fost nici măcar inițiată examinarea acestui dosar. Nu știu dacă i-am zis în față că e mincinos, dar i-am spus ca nu-l cred. El minte de dimineața până seara”, a mai spus Maia Sandu.


Pub