Un angajat de la APCSP riscă să rămână fără funcție, după ce, timp de trei ani, a ocupat simultan și funcția de consilier local

Un angajat al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) riscă să-și piardă funcția, după ce a muncit simultat și în calitate consilier al unui Consiliu sătesc din raionul Anenii Noi, în perioada iunie 2016 – iulie 2019.

Foto: realitatea.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) susține că va sesiza Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței în vederea încetării raporturilor de muncă a persoanei supuse controlului.

De asemenea aceasta va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării sau destituirii din funcție sau din data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența stării de incompatibilitate.

Astfel, persoana supusă controlului, va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, administrat de către ANI.


Pub