(foto) Noul VW Touareg cu motor V8 turbo diesel primeşte 500 CP şi 970 Nm de cuplu de la ABT

Noua generaţie VW Touareg a ridicat foarte sus ștacheta şi desigur a devenit cel mai emblematic model din portofoliul brandului german.

Rezultatul a primit deja multe laude, mai ales pentru manevrabilitatea sa deosebit de impresionantă datorită roţilor directoare spate şi a stabilizatorilor activi, luând în vedere faptul că nu este un crossover, ci un SUV full size.

Foto: autoblog.md

Şi din nou ABT Sportsline, cel mai mare tuner din lume de vehicule VW și Audi, a găsit oportunitatea perfectă de a stimula din nou performanța motorului acestei maşini. Mai nou, de un tratament a beneficiat şi versiunea de performanţă despre care cineva s-a gândit că ar fi „prea slabă”.

Cu un upgrade de performanţă ABT Power se propune înlocuirea unităţii electronice de control a motorului cu un nou ABT Engine Control (AEC). Rezultatul, prin instalarea unui singur element doar, este o mărire a numărului de CP de la 422 la 500, iar a cuplului maxim de la 900 la 970 Nm! Află mai multe şi cum s-au schimbat performanţele dinamice, pe AutoBlog.MD


Pub