(video) Trei indivizi, aflați sub influența drogurilor, au agresat și jefuit un tânăr de 138 200 lei

Trei tineri cu vârstele cuprinse între 18 și 21 ani, locuitori ai capitalei au fost reținuți de oamenii legii pentru că au agresat și jefuit un tânăr de 29 de ani din municipiul Chișinău, acțiuni săvârșite sub influența substanțelor psihotrope.

Incidentul a avut loc în pădurea de la intersecția străzii Studenților cu strada Florilor,unde un tânăr a fost agresat fizic și în mod deschis a fost jefuit.

Potrivit Poliței Capitalei, la fața locului imediat s-au deplasat oamenii legii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de victimă, un tânăr de 29 ani, care le-a spus că a fost agresat de trei indivizi, care l-au lovit pe suprafața corpului, în mod deschis și l-au deposedat de geanta în care se aflau actele de identitate, 7 000 euro și alte bunuri materiale. După ce a fost furat, indivizii au fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat victimei a fost estimat la 138 200 lei.

Polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri de investigație, în rezultatul cărora s-a stabilit că victima se cunoștea cu unul dintre agresori și că pe parcursul nopții aceștia au consumat băuturi alcoolice într-un local amplasat pe strada Studenților,.

Ulterior, unul dintre ei, sub pretextul de a consuma droguri a propus să meargă în pădurea de pe strada Florilor, unde au bătut și jefuit victima.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale tinerii și-au recunoscut vinovăția, precizând că cunoșteau că victima are asupra sa o sumă impunătoare de bani și că în momentul comiterii infracțiunii erau sub influența substanțelor psihotrope și a băuturilor alcoolice.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și sunt cercetați pentru jaf.

Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 5 până la 7 ani.


Pub