(video) Flashmob PAS Youth: „Este lista simbol. Îl îndemnăm pe Stoianoglo să se întâlnească cu Pavel Filip, liderul PD îi va spune cine sunt „oamenii onești” din Kroll”

Câțiva tineri din echipa PAS Youth au desfășurat un flashmob cu genericul „Vă arătăm lista beneficiarilor Furtului Miliardului”, în fața Procuraturii Generale. Tinerii au cerut insistent urmărirea penală a persoanelor implicate în furtul miliardului, aducând cu ei, pancarte în format A1 cu foi decupate din Raporturile Kroll I și II, în contextul în care Alexandr Stoianoglo a declarat că în acestea nu se află lista beneficiarilor furtului miliardului, ci doar numele unor companii.

Foto: https://realitatealive.md/

(15:20) „Dacă nu se va veni cu acțiuni concrete pentru a urmări penal persoanele implicate îl vom ajuta pe procurorul general Stoianoglo, ducându-i la Procuratură pe masă, în format A1 lista tuturor beneficiarilor al furtului bancar”, a conchis președintele PAS Youth.

(15:18) „Raportul Kroll II are lista beneficiarilor completă. Noi vrem ca oamenii care au furat să fie trași la răspundere. Chiar Pavel Filip, liderul PD a declarat că a văzut această listă în care 90% sunt oameni onești. Îl îndemnăm pe Alexandr Stoianoglo să se întâlnească cu Filip și să-i spună cine sunt acești „oameni onești” din Raportul Kroll II. Listă este vehiculată în spațiul public. Cunoaștem că reprezentații organelor competente o are”, a mai adăugat Ivanov.

(15:14) Dumitru Ivanov, președinte PAS Youth, Chișinău: „ În anul 2014 s-a constat că a fost furat un miliard din băncile Republicii Moldova, iar primul Raport Kroll a arătat că principalul beneficiar a fost Ilan Șor și oamenii din anturajul său.”

Amintim că la sfârșitul lunii septembrie, Comisia Slusari a primit de la Kroll câteva nume cu beneficiarii furtului miliardului. Printre aceștia se numără ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, fostul premier Vlad Filat cât și persoane din anturajul său, de asemenea, se regăsesc numele deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

De menționat că la mijlocul lunii iulie curent, Renato Usatîi ar fi intrat în posesia integrală a raportului Kroll-2. Liderul PN a publicat pe pagina sa de facebook imagini cu câteva sumare unde în premieră a apărut numele lui Vladimir Plahotniuc.

Totodată, potrivit lui Usatîi, e vorba de partea a doua a raportului Kroll 2, care are circa 60 de pagini și aici ar scrie clar că Plahotniuc este beneficiarul furtului, iar Șor administrator. De asemenea, liderul Partdului Nostru susținea că din documente se demonstrează că Prime TV ar fi fost finanțat din banii furați.


Pub