Harvey Weinstein va plăti 25 de milioane de dolari femeilor care l-au învinuit de abuzuri sexuale

Producătorul american de cinema, Harvey Weinstein, a ajuns la un acord amiabil cu femeile care l-au acuzat de abuzuri sexuale, informează The New York Times, cu referire la avocații care au participat la negocieri.

Foto: Mark Lenninan/AP/Shutterstock

Suma despăgubirilor este de 25 de milioane de dolari. Acești bani vor fi împărțiți între peste 30 de actrițe și foști angajați ai companiei The Weinstein Co, care au intentat procese împotriva producătorului american. Potrivit avocaților, acordul de soluționare a primit aprobarea preliminară a principalelor părți interesate, dar nu a fost încă aprobat și nici semnat de către instanță.

Potrivit The New York Times, în condițiile acordului, Weinstein nu va trebui să se pledeze vinovat sau să plătească despăgubiri din fondurile proprii. Toate cheltuielile vor fi suportate de companiile de asigurare care au contracte încheiate cu The Weinstein Company. În prezent, studioul este în faliment, suma totală a plăților în cadrul decontării tuturor obligațiilor va fi de 47 de milioane de dolari.

Peste 70 de femei, printre care actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film.

Totul a început în toamna anului 2017, când o investigație a The New York Times a scos la iveală acuzații ascunse la adresa lui Weinsten, care s-au acumulat timp de trei decenii. Istoria publicată a creat un adevărat scandal în lumea Hollywood-ului, care a determinat și mai multe femei, printre care și actrițe cunoscute, să dezvăluie situațiile de hărțuire sexuale din partea lui Harvey Weinstein.

Ulterior, mogulul de la Hollywood a fost concediat de la propriul studio de producere, Weinstein Company, exclus din calitatea de membru al Academiei care decernează premiile Oscar și purtat prin instanțe de zeci de femei.

El a fost părăsit și de soție în ianuarie 2018. Anunțul despre divorțul lui Chapman și Weinstein a venit la scurt timp după ce producătorul a devenit ținta a peste 40 de acuzații de hărțuire sexuală.

Din toamna anului 2017, Harvey Weinstein a fost acuza de diverse forme de abuz sexual, de la hărțuire la viol, de peste 80 de femei, inclusiv actrițe și modele celebre.


Pub