Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură va împrumuta 500 de milioane de dolari Rusiei, pentru infrastructură

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB), înfiinţată de China, a aprobat acordarea unui împrumut de 500 de milioane de dolari Rusiei, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, transmite Reuters.

Foto: Vax Before Travel

Este primul credit de care beneficiază Rusia, după ani de discuţii la nivel înalt, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Moscova şi Beijing, transmite Agerpres.

În 2014, după ce Occidentul a impus Rusiei sancţiuni din cauza rolului în criza din Ucraina, autorităţile de la Moscova au decis să sprijine relaţii mai solide cu Asia. În prezent, Rusia face parte din principalii trei furnizori de energie ai Chinei.

Prima tranşă a împrumutului AIIB, de 96,7 milioane de dolari, va fi folosită pentru repararea autostrăzii care leagă oraşul Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) de Norvegia. Următoarele tranşe vor fi utilizate tot pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, a informat Ministerul Economiei de la Moscova

AIIB şi-a început operaţiunile în 2016 şi are pe plan global 100 de membri. Rusia este al treilea mare acţionar al AIIB, după China şi India.

Conform datelor Global Infrastructure Hub, în următorii cinci ani Rusia va avea nevoie de 60 de miliarde de dolari pe an pentru infrastructură.


Pub