00:57:11 20.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Nu-mi place Stoianoglo! E timid, a BĂUT CAFEA cu Plahotniuc și vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate. Dar...”

Social 12.12.2019 12:57 Vizualizări10071 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Nu-mi place Stoianoglo! E timid, a BĂUT CAFEA cu Plahotniuc și vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate. Dar...”


„Nu-mi place Stoianoglo! E timid, vorbește prost româna, a băut cafea cu Plaha și, dezastru, vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate. Așa și vrei sa strigi: „Jos mâinile de pe Morari!”. Dar... se pare că avem memorie scurtă”, menționează ex-premierul Ion Sturza, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, moldovenii ar fi dominați de sindromul Stockholm: „Ne plac călăii noștri. Acest domn Morari a fost instrumentul de bază al regimului Plahotniuc. El nu este domnul Chicu, care a stat rușinat (poate) în spatele oligarhului la „mitingul" de pomină. El nu a aruncat cu curcani peste gard. Nu. El a aruncat cu oameni. Morari este cel care a instrumentat zeci(!) de dosare împotriva inamicilor lui Plahotniuc, cel care a mimat investigațiile în furtul miliardului cinci ani și a permis ca banii furați să dispară pentru totdeauna. Este cel care a pus la dubă în nume personal oameni de afaceri nevinovați și multe altele. Ferma mea convingere e că CNA și Procuratura Anticorupție trebuiesc desființate, mobila aruncată, făcută dezinfecție cu dust și început totul de la zero”.

În opinia lui Sturza, Viorel Morari, înlăturat de Stoianoglo de la conducerea PA, nu poate fi catalogat drept „victimă”.

„Morari victimă? Vrea să-l gâdile la tălpi pe Dodon? Nu cred. El vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor. E un om speriat și frustrat. Câine cu coada între picioare. Toate acestea se referă și la cei care seară de seară „colindă" prin studiourile „noastre" de televiziune. Candu&Co. Atenție, pentru o secundă, sunt penalii care au jefuit și violat o țară! Le dăm tribună? Facem audiență? Înțeleg, noua noastră țintă este Dodon. Va veni și timpul lui. Mult mai rapid decât se gândesc unii”, spune ex-premierul.

De asemenea, Ion Sturza reiterează că Stoianoglo, pe care l-a propus ca ministru al Justiției în Guvernul său nevotat din 2016, poate fi un procuror „de care are nevoie” R. Moldova.

„Stoianoglo nu-i nici pe departe perfect, apar întrebări legitime, contestări, dar un lucru știu cu certitudine: nu este omul pe care cineva îl poate „mânca pe pâine”. Nici sistemul, nici politicienii. Stoianoglo nu e „Morari”. Intuiesc că următorul pas pe care o să-l facem e să-l rugăm pe Plahotniuc să se întoarcă să ne scape de Dodon”, a conchis Sturza.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md