20:17:39 28.03.2024
Stiri

Rusia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei și ar putea EXPULZA doi diplomați germani

Știri 12.12.2019 15:02 Vizualizări1465 Autor: Ziarul National
Rusia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei și ar putea EXPULZA doi diplomați germani


Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat joi pe ambasadorul Germaniei la Moscova, în contextul disputei cu privire la investigaţia asupra uciderii unui cetăţean georgian la Berlin, informează dpa şi Reuters.

Această convocare a fost raportată de agenţii de presă ruse, care citează surse din cadrul ministerului de la Moscova.

Este de aşteptat ca Rusia să expulzeze doi diplomaţi germani după ce Germania a declarat doi angajaţi ai Ambasadei ruse la Berlin „persona non grata”.

Guvernul german a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi pe fondul acuzaţiilor că statul rus s-ar fi aflat în spatele uciderii cu focuri de armă a unui cetăţean georgian de origine cecenă, la 23 august, într-un parc central din Berlin.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o conferință de presă după „Summit-ul normand”, că Moscova a depus o cerere de extrădare a lui Khangoshvili, dar nu ar fi primit niciun răspuns la aceasta.

De asemenea, el a spus despre victima ca a fost militant cecen și bandit, acuzându-l de organizarea de atacuri teroriste la Moscova și a respins acuzațiile potrivit cărora serviciile speciale ruse ar putea fi implicate în uciderea lui Khangoshvili.

Guvernul german nu dispune de informații conform cărora Rusia ar fi făcut o solicitare de extrădare a comandantului cecen Zelimkhan Khangoshvili, care a fost ucis la Berlin în luna august, relateaza Reuters.

„Guvernul nu are cunoștință de vreo cerere de extrădare din Rusia a victimei acestui asasinat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Justiției.

Potrivit investigațiilor din presa, rusul Vadim Krasikov, care a fost arestat în Germania sub acuzația de ucidere a cetățeanului Georgiei, Zelimkhan Khangoshvili, este un fost membru al detașamentul forțelor speciale al FSB „Vympel” și a participat la cel puțin alte două asasinate contractate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md