Au cumpărat tehnică modernă, dar nu umblă la ea sau de ce Ceban preferă metoda medievală de colectare a frunzelor

by D M
Distribuiti mai departe...

Câteva imagini surprinse de Ilian Cașu stârnesc revoltă și nedumerire, deopotrivă. În fotografiile făcute publice de membrul Partidului Nostru Chișinău se vede cum angajații de la Spații Verzi continuă să adune frunzele cu o pătură. Asta cu toate că Primăria a achiziționat echipament modern exact pentru acest serviciu. 

“Direcția locativ-comunală a Primăriei dispune de tehnică modernă pentru colectarea frunzelor. Echipamentul a fost achiziționat cu sprijinul CMC al lui Ceban și a colegilor săi de fracțiune. Cum să gestioneze această tehnică știe foarte bine Ion Burdiumov, preferatul lui Ceban, dintre toți șefii de întreprinderi municipale. Ceban preferă însă metoda medievală de colectare a frunzelor, numită “pătură”, pentru că exact cu o pătură pot fi furați bani municipali. Până la urmă, nimeni nu stă să numere câte mașini cu frunze au fost duse la groapa de gunoi de la Ghidighici. Așa că, viață lungă “păturii”!, a scris Cașu într-o postare pe Facebook.

De altfel, nu este pentru prima dată când fostul consilier municipal prezintă o astfel de situație. El a făcut publice imagini cu muncitorii Spații Verzi, care adună frunzele cu pături, și toamna aceasta. 

Lucrurile sunt cu atât mai revoltătoare cu cât, municipalitatea a cheltuit aproape 4 milioane de lei pentru procurarea în luna octombrie a anului trecut a cinci aspiratoare și cinci remorci pentru colectarea mecanizată și transportarea frunzelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...