(video) Premieră în Rusia: Noul-vechiul Skoda Rapid

Premieră în Sankt Petersburg, Federaţia Rusă. Filiala locală Skoda a prezentat în această după amiază o nouă generaţie a modelului Rapid, sub care de fapt, după cum spun colegi din Rusia, se ascunde un facelift profund.

Modelul este destinat în primul rând pentru piaţa locală şi nu se cunoaşte dacă va mai exista în altă parte, asta pentru că hatchback-ul Rapid Spaceback, care era comercializat în trecut şi în Republica Moldova, a fost înlocuit în Europa cu noul model Scala, în timp ce modelul de bază în caroserie liftback a fost trimis la pensie.

Şi iată că pentru alte pieţe precum este Federaţia Rusă, unde modelul e încă popular, cei de la Skoda s-au gândit să-i continue viaţa, însă nu au ezitat să dezvolte un model complet nou.

Din punct de vedere tehnic noul-vechiul Rapid nu s-a schimbat deloc. S-a păstrat platforma PQ25, ampatamentul de 2.602 mm, structura caroseriei (inclusiv ușile) și chiar setul de motoare.

În Rusia, lista este compusă dintr-un benzinar natural aspirat (MPI) de 1.6 litri (cu 90 sau 110 CP), cuplat la o transmisie mecanică cu cinci trepte sau la una automată Aisin cu şase rapoarte. Mai puternic este un TSI de 1.4 litri cu 125 de CP, ce vine în pereche cu un DSG cu şapte trepte. Tracţiunea este evident doar pe puntea din faţă.

Toate forțele companiei s-au folosit pentru a schimba aspectul exterior și interior al automobilului. Fața și spatele noului Rapid sunt complet noi – realizate în stilul modelelor proaspete Scala și Octavia. Deja în echipare de bază sunt oferite faruri şi stopuri LED. Cele mai mici jante sunt de 14 inci, iar opţional de 15 sau 16 inci.

Interiorul complet nou este aproape similar cu cel a noii Scala. Standard este montat un volan cu două spițe, care poate fi înlocuit cu unul sport cu trei spiţe pentru o taxă suplimentară. Clienţii vor putea alege dintre sistemele multimedia Swing cu un ecran de 6.5 inci și Bolero cu un ecran de 8 inci. Pe consola centrală au apărut două porturi USB-C, iar pentru pasagerii din cel de-al doilea rând pot fi instalate încă două pentru o altă sumă de bani.

Cele trei nivele de echipare au fost păstrate – Active, Ambition şi Style – standard fiind oferite ca şi până acum doar două airbag-uri şi un sistem de stabilizare, pe lângă, mai nou, un sistem de climatizare.

Lista de opţiuni cuprinde dotări precum: panou de bord digital, sistem extins de iluminare a habitaclului, încălzire pentru volan, sistem de avertizare în cazul unei potenţiale coliziuni, sistem de monitorizare a stării de oboseală a şoferului, sistem de control al distanţei faţă de maşina premergătoare Front Assist, senzori de parcare faţă/spate, etc.

Producția noului Rapid va avea loc la uzina Volkswagen din Kaluga, iar dealerii vor avea mașini din primul trimestru al anului 2020. Prețul de start anunţat este de 829.000 de ruble (circa 11.765 de euro).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/