/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un vicepreședinte de raion figurează într-o cauză penală. S-ar fi angajat la lucru cu o diplomă falsă: „Este un dosar fabricat”

missing
12 decembrie 2019, ora 11:59

Un vicepreședinte de raion figurează într-o cauză penală. Este vorba despre fostul consilier raional la Căușeni Nicolai Ermurache. Acestuia îi este incriminată confecționarea, deținerea și folosirea unei diplome de studii false. Nicolae Ermurache spune că dosarul e bazat pe ”aberații” și că ar fi ”în totalitate fabricat”, scrie moldovacurata.md.

Informația că Nicolai Ermurache este urmărit penal a fost confirmată pentru sursa citată de Procuratura Generală. Instituția a precizat că, la 4 aprilie 2018, Inspectoratul de Poliție Bender a pornit o cauză penală, lui Nicolai Ermurache „fiindu-i incriminată confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligații, săvârșite de două sau mai multe persoane”. Urmărirea penală a fost condusă de Procuratura Bender, iar din 6 februarie 2019 dosarul este examinat în instanță.

Cel care a sesizat poliția este directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură „Tighina”, Iurie Apostolachi. În sesizarea depusă la 4 aprilie 2018, el susține că în luna februarie 2016 Nicolai Ermurache s-a angajat în funcția de șef al Ocolului Silvic Căinari, care este subdiviziune a ÎS „Tighina”, pe o perioadă determinată, pe durata concediului de boală al unui alt salariat. Atunci ar fi prezentat o diplomă care ar fi fost emisă în anul 2011 de către Colegiul de Ecologie din Chișinău. Nicolai Ermurache a lucrat în această funcție până în luna iunie 2016. La scurt timp, în octombrie 2016, a fost angajat din nou la întreprindere, în funcția de inspector gardă forestieră. ”Și de data aceasta, la angajare, cet. Ermurachi Nicolai a prezentat diploma de studii medii de specialitate menționată mai sus”, se spune în sesizare.

În acea perioadă, întreprinderea era condusă de o altă persoană, iar cu puțin timp înainte ca Apostolachi să revină la serviciu, în luna octombrie 2017, Nicolai Ermurachi a depus cerere de demisie și a plecat din funcție.

La rândul său, Nicolai Ermurache respinge categoric orice învinuire și spune că în proces el pledează nevinovat. El afirmă că nu a depus, la angajare, nici o diplomă de studii la întreprindere.

Este un dosar fabricat. Eu pledez nevinovat și lucrul ăsta este în dosar, se vede clar acolo ce măsuri s-au întreprins contra mea, cum mi-au fost încălcate drepturile. Eu m-am expus în instanță, urmează să fie pronunțată sentința. Au vrut să îmi facă rău, mă rog, nu au putut pentru că am fost corect în lucru, nu am încălcat legea. Scopul a fost să mă frustreze și intimideze”, a spus Ermurache.

Întreg articol îl puteți citi aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram