image
Sursa foto: Getty Images

Prima reacție a lui Vladimir Putin după scandalul uriaș care a dus la excluderea Rusiei de către WADA

Vladimir Putin a avut o primă reacție după ce Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a exclus Rusia pentru o perioadă de patru ani de la Jocurile Olimpice.

"Nu există niciun reproș de adus Comitetului Olimpic Rus. Și dacă nu există, țara trebuie să participe la competiții sub drapel național! Această decizie contravine Cartei Olimpice!

Orice pedeapsă trebuie să fie individuală și nu colectivă! Avem toate motivele să credem că această decizie este motivată politic", a spus Putin, după decizia WADA.

AMA/WADA a decis luni să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice şi de la toate Campionatele Mondiale timp de patru ani, pentru a sancţiona astfel falsificarea datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei la finalul şedinţei Comitetului Executiv, desfăşurată la Lausanne.

În urma acestei decizii, Rusia nu va putea fi prezentă cu delegaţii proprii la JO de vară de la Tokyo, din 2020, şi nici la Olimpiada de iarnă de la Beijing, din 2022.

Comisia de revizuire a conformităţii (CRC) a recomandat, între altele, excluderea drapelului Rusiei de la JO şi de la toate Campionatele Mondiale timp de patru ani, cu posibilitatea prezenţei sportivilor ruşi la aceste competiţii sub drapel neutru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: