(doc) Ion Caracuian, proprietarul unei case de locuit, al unui apartament și a două alte averi imobiliare ce valorează 0 lei. Averea șefului interimar de la PCCOCS

Interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va fi asigurat de Ion Caracuian, șeful Secției Combaterea Torturii din cadrul Procuraturii Generale, după ce Dorin Compan a fost suspendat din funcție, la ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Astfel, potrivit declarației de avere și interese personale, în 2018 Caracuian a ridicat un salariu de peste 363 de mii de lei de la PG, lunar ar fi câte aproximativ 30 de mii de lei.

Foto: carabinier.gov.md

În urma activității didactice, științifice și de creație din cadrul Institutului pentru Drepturile Omului și Institutului Național al Justiției, Caracuian a fost remunerat cu peste 25 de mii de lei.

În urma vânzării unui automobil și a unui teren, familia Caracuian a avut un câștig de aproximativ 80 de mii de lei. Soții Caracuian sunt proprietarii a a două terenuri agricole în valoare de trei mii de lei și a două spații intravilane de peste 60 de mii de lei.

În declarația sa de avere, Caracuian indică că este în proprietatea unei case de locuit, al unui apartament și a două alte averi imobiliare ce valorează 0 lei.

Noul șef al PCCOCS este șoferul unui atumobil de model NISSAN Maxima, fabricat în 2002, ce valorează doar 10 mii de lei.

Totodată, Ion Caracuian are un credit în valoare de 100 de mii de lei, ce este scadent în anul 2022.

Aminitim că șeful Secției Combaterea Torturii din cadrul Procuraturii Generale, Ion Caracuian, a fost numite procuror-șef interimar la PCCOCS, după ce Dorin Compan a fost suspendat din funcție, la ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo.


Pub