(doc) CNA a informat INTERPOL, Ambasadele României, SUA şi a Marii Britanii din Moldova despre dubla identitate a lui Plahotniuc și a cerut extrădarea acestuia

Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (INTERPOL) , Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.

Foto: UNIMEDIA

Amintim că la data de 10 octombrie curent procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.

La 29 octombrie Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Ulterior, CNA a solictat anunţarea în căutare internațională prin Interpol în vederea arestării şi extrădării învinuitului, transmisă în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol.

După aceea, Procuratura Anticorupție a deschis o cauză penală pe numele fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, la sfârșitul lunii octombrie 2019, pentru abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale. Investigațiile vizează și deținerea de dublă identitate de către fostul politician.

Dezvăluirile au fost făcute de către peședintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, care susține că Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov ar deține dublă identitate în Republica Moldova.

Documentele ar fi fost eliberate atunci, când în funcția de director al Agenției Servicii Publice (ASP) era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului lider PDM, Pavel Filip.

Între timp, Plahotniuc a fost dat în cautare internațională, atât de către organele de drept ale Republicii Moldova, cât și de către cele din Federația Rusă, unde acesta este cercetat pentru trafic de droguri.

44 by UNIMEDIA on Scribd

45 by UNIMEDIA on Scribd

46 by UNIMEDIA on Scribd

47 by UNIMEDIA on Scribd

48 by UNIMEDIA on Scribd

49 by UNIMEDIA on Scribd

dfdfs by UNIMEDIA on Scribd

fdf by UNIMEDIA on Scribd

fdsfsf by UNIMEDIA on Scribd

zxzxz by UNIMEDIA on Scribd


Pub