(video) Ședința Guvernului: A fost aprobat acordul cu BERD privind creditul pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale

Cabinetul de miniștri s-au întrunit astăzi, 11 decembrie, în ședință. Pe ordinea de zi au fost 30 de subiecte, printre care aprobarea Planului de Acțiuni al Guvernului pentru anul 2020-2023 și aprobarea semnării Acordului de suport al proiectului și rambursare „Instrument de procurare a gazelor în situație de urgență” dintre R. Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Foto: UNIMEDIA

(update 16:31) Ședința s-a încheiat

(update 16:30) Cabinetul de miniștri au aprobat semnărea Acordului de suport al proiectului și rambursare „Instrument de procurare a gazelor în situație de urgență” dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Va fi semnat în următoarele 35 de minute.

(update 16:28) A fost aprobată repartizarea și redistribuirea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018 și modificarea anexei nr.1 la Hotărîrea Guvernului nr.594/2019 privind repartizarea și redistribuirea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018

(update 16:23) Proiectul de hotărîre a Parlamentului pentru modificarea Hotărîrii Parlamentului nr. 34/2016 privind aprobarea structurii și efectivului-limită ale Centrului Național Anticorupție, aprobat de Cabinetul de miniștri.

(update 16:20) A fost aprobat proiectul cu privire la modificarea unor anexe la Hotărîrea Guvernului nr. 102/2018 cu privire la comisiile interguvernamentale de colaborare economică, comercială, științifică şi tehnică.

(update 16:18) A fost aprobat planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023.

( update 15:54) A fost aprobată decizia pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului dintre Comitetul Vamal de Stat al Republicii Azerbaidjan, Serviciul Veniturilor al Ministerului Finanțelor al Georgiei, Serviciul Vamal de pe lîngă Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei privind interacțiunea pentru formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor în domeniul vamal.

( update 15:52) Cabinetul de miniștri a aprobat decizia cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea articolului 13 al Legii nr.499/1999 privind alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni. Astfel, propune majorarea cu 20% a cuantumului alocațiilor sociale de stat persoanelor vîrstnice, pentru a constitui 40% din cuantumul pensiei minime pentru limită de vîrstă, stabilit anual de către Guvern.

( update 15:42) Guvernul a aprobat avizul asupra proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți.

(update 15:26) Miniştrii au aprobat decizia pentru iniţierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de Înțelegere dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului al R. Bulgaria privind cooperarea în domeniile tineretului și sportului

(update 15:13) Guvernul a aprobat decizia cu privire la alocarea mijloacelor financiare.

(update 15:12) A fost aprobată decizia cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civile a Republicii Moldova pentru anul 2020.

Guvernul a aprobat cererea de demisie din funcţia de director al Reprezentanţei Teleradiocompaniei Interstatale MIR, Valeriu Reniţă. Stanislav Vîjga este noul director.

Gheorghe Leucă va fi rechemat din funcția ambasador în Iran. Acesta a fost numit, săptămâna trecută, în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat cererea de demisia a Elei Malai din funcția de directoare adjunctă a Agenției Naționale a Siguranței Alimentelor.

În debutul ședinței, Victor Ţvircun a fost numit ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Statul Qatar.


Pub