Postul rus de televiziune TNT difuzează serialul „Servitorul poporului”, unde Vladimir Zelenski interpretează rolul profesorului de istorie, devenit brusc președinte al Ucrainei

Un post de televiziune naţional rus va difuza pentru prima dată miercuri un serial în care Vladimir Zelenski, actualul preşedinte ucrainean şi fost actor de comedie, interpretează rolul unui profesor de istorie devenit brusc şef de stat, informează AFP.

Foto: https://ona.az

Deja disponibil în Rusia pe platforme online, serialul satiric intitulat „Servitorul poporului”, la fel ca numele partidului lui Zelenski în Ucraina, va fi difuzat acum pentru prima dată la o televiziune naţională rusă, transmite Agerpres.

În serialul realizat în perioada 2015-2019, Zelenski interpretează rolul unui profesor de istorie devenit în mod subit preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică din Ucraina. În timpul campaniei sale electorale, reale de data aceasta, Zelenski a cultivat imaginea unui om din popor care doreşte să „distrugă sistemul", strategie care şi-a arătat roadele, pentru că el l-a zdrobit în alegerile prezidenţiale din aprilie pe contracandidatul său, fostul preşedinte Petro Poroşenko.

Postul TNT, care difuzează serialul, a prezentat serialul în termeni laudativi, într-un comunicat, prezentându-l drept „o satiră originală a politicii moderne şi relaţiilor dintre popor şi putere în Ucraina”. TNT notează că „ficţiunea a devenit realitate” în cazul „Servitorului poporului”.

Această difuzare intervine într-un context de uşoară detensionare a relaţiilor dintre Moscova şi Kiev, în conflict din 2014. Vladimir Zelenski şi Vladimir Putin s-au întâlnit pentru prima dată luni, la Paris, pentru a evoca reglementarea conflictului din estul Ucrainei. O nouă întrevedere ar urma să aibă loc în următoarele patru luni, în acelaşi format.


Pub