(video) Premieră mondială: Noua generaţie Mercedes-Benz GLA – cel mai compact crossover din gamă

Compania Mercedes-Benz a prezentat în această după amiază noua generaţie a modelului GLA, a doua la număr, a celui mai compact crossover din gama mărcii.

Împreună cu acest model i-a fost prezentată şi prima, poate si singura versiune AMG, însă despre aceasta într-un articol care va urma.

Foto: autoblog.md

Noul GLA, al optulea model care se alătură liniei de noutăţi din acest an, completează generația actuală de mașini compacte de la Mercedes-Benz. În același timp, reprezintă nivelul de acces în familia de succes a modelelor SUV/crossover ale mărcii. Caracterul maşinii a fost semnificativ consolidat aici comparativ cu modelul anterior: înălțimea noului GLA este acum de 1.611 milimetri (1.616 cu railings-urile de acoperiș), o depășește pe cea a predecesorului său cu mai mult de zece centimetri (+104 mm).

În lungime măsoară 4.410 mm (-14 mm), în lăţime 1.834 mm (+30), iar în ampatament 2.729 mm (+30). Garda la sol a crescut cu 9 mm (până la 143 mm), ecartamentele cu 46 mm (acum 1.605/1.606 mm), iar volumul portbagajului cu 14 litri (până la 435 l). Mai mult, corpul maşinii a fost modelat astfel încât s-a reuşit obţinerea unui coeficient de rezistenţă aerodinamică de doar 0.28 Cd, ceea ce reprezintă un factor crucial când vine vorba despre eficienţa consumului de combustibil. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub