(video) Titlul onorific Doctor Honoris Causa al ASEM, oferit membrei Parlamentului European Corina Crețu, pentru merite deosebite în susținerea Moldovei

Corina Crețu, membră a Parlamentului European, a obținut titlul onorific Doctor Honoris Causa al ASEM. Evenimentul a avut loc astăzi, în cadrul ședinței festive a Senatului Academiei de Studii Economice.

Grigore Belostecinic, rectorul ASEM, a prezidat ședința festivă. „La propunerea Consiliului Facultății Relații Economice Internaționale, în cadrul ședinței Senatului ASEM din 26 noiembrie, cu vot unanim s-a decis să se confere titlul onorific de Doctor Honoris Causa al ASEM doamnei Corina Crețu, pentru merite deosebite în activitatea socială, politică, economică și de susținere a inițiativelor tinerei generații”, a anunțat academicianul.

„Am fost deosebit de onorată - și foarte emoționată - să primesc astăzi titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Academiei de Studii Economice a Moldovei”, a menționat Corina Crețu.

„Nu am uitat nicio clipă Republica Moldova. Încă de la începutul carierei mele politice am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a apropia Uniunea Europeană de Chișinău. În 2005 am participat ca observator din partea OSCE în alegerile parlamentare organizate în Republica Moldova, iar începând cu anul 2007, când am devenit Membru al Parlamentului European, am făcut parte din Delegația parlamentară pentru relațiile cu Republica Moldova. În 2013 mi-am anunțat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, susținerea totală pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană - iar din 2014, cetățenii Republicii Moldova pot călători în spațiul Schengen fără vize. În calitate de Comisar European am avut mai multe vizite la Chișinău, atât în 2018, cât și anul acesta, ocazii cu care am reiterat speranța mea că Republica Moldova va deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Europene într-un viitor apropiat”, a punctat aceasta.

„Cetățenii Republicii Moldova - acești oamenii harnici și inimoși - merită o viață mai bună. Iar tinerii sunt cei chemați să facă această schimbare în bine, cu toată forța, curajul și determinarea de care pot da dovadă. Ei reprezintă o sursă de energie vitală. Sunt fericită și împăcată că am putut contribui la direcția europeană a Republicii Moldova și voi face la fel și de acum înainte. O parte a sufletului meu este și va fi întotdeauna aici”, a conchis membra Parlamentului European.


Pub