Deputatii Platformei Demnitate si Adevar vor bani mai puțini pentru Dodon
Politic 11 decembrie 2019, 20:26 | 1426

Deputatii Platformei Demnitate si Adevar afirma ca intretinerea administratiei prezidentiale este prea costisitoare si cere reducerea, cu 18 milioane de lei, a cheltuielilor. "Presedintele sa-si mai taie din pofte", spun legislatorii din opozitie. Institutia prezidentiala nu a comentat, deocamdata, initiativa deputatilor Platformei Demnitate si Adevar.

Deputații cred că o parte din banii, care ar putea fi luați de la întreținerea Președinției, ar putea fi redirecționată spre nevoile veteranilor.

Am încercat să aflăm opinia instituției prezidențiale despre respectiva inițiativă, dar consultantul principal al Secției și comunicare Carmena Lupei nu ne-a răspuns la apel. Proiectul bugetului de stat pentru 2020, aprobat în prima lectură, prevede ca peste 35 de milioane de lei să meargă la întreținerea administrației prezidențiale. Este cu aproximativ trei milioane mai mult în comparație cu anul trecut. În 2016, când președinte era Nicolae Timofti, bugetul instituției avea 17 milioane de lei. Odată cu venirea lui Igor Dodon, bugetul a crescut în fiecare an. 

Opinia ta contează. Comentează!