Ştiri

Sursa imaginii: oficial.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

11 Dec. 2019 / 14:32

Deputaţii Platformei DA propun amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat 2020

Îşi propun majorarea alocaţiilor financiare pentru diferite fonduri şi categorii de populaţie în bugetul pentru anul 2020. Este iniţiativa deputaţilor Platformei Demnitate şi Adevăr, care au declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că bani în acest scop ar putea fi folosiţi din moratoriul pe legea care a transformat banii devalizaţi din bănci în datorie de stat.

Potrivit preşedintelui fracţiunii, Alexandru Slusari, odată cu aplicarea acestui moratoriu, în anul 2020 ar putea fi economisiţi 853 de milioane de lei. Banii ar urma să fie utilizaţi pentru suplimentarea Fondului de dezvoltare a agriculturii, restaurarea Cimitirului Eroilor şi majorarea compensaţiilor pentru veteranii conflictului armat de pe Nistru.

„Aceste 853 de milioane de lei, în opinia noastră, trebuie să meargă pentru dezvoltarea regională, pentru dezvoltarea agriculturii, pentru protejarea valorilor culturale, pentru indemnizaţii pentru pătura supărată în ţara noastră - veteranii războiului pentru independenţă şi pentru alte scopuri”, a declarat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a mai venit cu propunerea ca să fie majorate şi alocaţiile pentru fondul rutier.

Comentarii