23:57:53 25.04.2024
Stiri

DOC // De la Londra, la Miami și apoi la Iași: Organele de drept de la Chișinău îl caută pe Vlad Plahotniuc și după numele Vladislav Novak în SUA, România și Marea Britanie

Politică 11.12.2019 13:59 Vizualizări2814 Autor: Ziarul National
DOC // De la Londra, la Miami și apoi la Iași: Organele de drept de la Chișinău îl caută pe Vlad Plahotniuc și după numele Vladislav Novak în SUA, România și Marea Britanie


După ce i-au solicitat Secretariatului General al „Interpol” încă pe 18 octombrie curent să-l anunţe în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc, învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, organele de drept de la Chișinău îl caută pe fostul lider al Partidului Democrat și în baza celei de-a doua identități, cu numele Vladislav Novak.

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că, pe la 10 decembrie curent, a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Plahontiuc deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.



Totodată, pe 31 octombrie curent, CNA a trimis un demers către Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul MAI din România, ca să afle dacă Plahotniuc s-a aflat la Iași în perioada 25-28 octombrie 2019, acesta fiind observat în zona spitalului „Parhon” din Copou.



De asemenea, pentru a afla unde se află Vlad Plahotniuc, aceeași structură a expediat scrisori la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova, indicând perioadele în care acesta s-ar fi aflat pe teritoriile acestor state - între 15 și 20 iunie curent la Londra și în perioadele 5 - 7 iulie și 18 - 20 noiembrie curent - în Miami, statul Florida, în apropierea hotelului „The Setai Miami Beach” și „Portofino Tower”.



Menționăm că, deocamdată, „Interpol” nu l-a anunțat în căutare internațională pe Vlad Plahotniuc, la socilitarea autorităților moldovenești.

Pe 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest pe numele fostului democrat, iar câteva zile mai târziu CNA a expediat cererea de anunţare în căutare internaţională a acestuia cu scop de arestare şi extrădare către Centrul de cooperare poliţienească internaţională.

Organele de drept de la Chișinău susțin că cel puțin 18 milioane de dolari și 3,5 milioane de euro ar fi creditele bancare neperformante acordate de către Banca de Economii S.A., BC Unibank S.A. și BC Banca Socială S.A. în beneficiul fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md