01:55:58 20.04.2024
Stiri

DOC // Liberalii îl acuză pe primarul Ceban că ar fi cheltuit 50 de mii de lei în doar două săptămâni pentru „sejururi” peste hotare

Social 11.12.2019 15:18 Vizualizări1800 Autor: Ziarul National
DOC // Liberalii îl acuză pe primarul Ceban că ar fi cheltuit 50 de mii de lei în doar două săptămâni pentru „sejururi” peste hotare


Liberalii din Consiliul Municipal Chișinău îl acuză pe primarul capitalei, Ion Ceban, că ar fi cheltuit 50 de mii de lei în ultimele două săptămâni pentru cele patru deplasări ale sale peste hotare.

Consilierul Ion Cebanu a trimis un demers la Direcția management financiar și la cea de resurse umane ca să afle câți bani din bugetul municipal au fost cheltuiți pentru „sejururile” primarului din străinătate.



„Având în vedere că Ivan Ceban are la activ deja patru vizite peste hotare, ba în Moscova la Kozak, ba în Kiev, București, acum în Turcia, am solicitat informații despre câți bani a cheltuit pe sejururile respective și cine a mai făcut parte din delegații. După datele noastre, deja au fost cheltuite pe toate aceste „concedii” 50 000 de lei, asta cel puțin, dar folos zero”, declară liberalul Cebanu.

Menționăm că, în ultimele două săptămâni, începând cu 28 noiembrie curent, primarul Chișinăului a efectuat patru vizite peste hotare - la Moscova, București, Kiev, iar acum se află în Turcia. În afară de București, unde au fost semnate documente concrete de acordate a finanțării de către partea română pentru proiecte realizate în capitala R. Moldova, vizitele lui Ceban nu a adus, deocamdată, nimic palpabil pentru Chișinău.

Anterior, Ion Ceban a declarat că vizita la Moscova a fost plătită din bani proprii. „Am plătit noi, din sursele noastre, că nu ruşeam. Aşa a fost să fie, ad-hoc. Nu sunt mari costurile pentru bilete, pentru că ne-a fost asigurată cazarea, alimentarea ne-a fost asigurată, noi biletele, din sursele noastre...", a declarat primarul Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md