15:01:56 19.04.2024
Stiri

Transportatorii ar fi OSTATICII președintelui Igor Dodon: „Majorarea preţurilor este o măsură nepopulară, care ar reduce şansele lui Dodon la câştigarea celui de-al doilea mandat”

Economie 11.12.2019 17:00 Vizualizări3393 Autor: Ziarul National
Transportatorii ar fi OSTATICII președintelui Igor Dodon: „Majorarea preţurilor este o măsură nepopulară, care ar reduce şansele lui Dodon la câştigarea celui de-al doilea mandat” Facebook/Valeriu Rusu


Guvernul Chicu nu acceptă ajustarea tarifului la călătoriile în transportul public, stabilit încă din 2013, pentru că așa ar fi indicat președintele Igor Dodon, care țintește al doilea mandat de președinte. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, în contextul protestului de astăzi organizat de transportatori.

„Astăzi s-a desfăşurat un amplu protest al transportatorilor de persoane, prin evocarea cerinţei de ajustare a costului călătoriei în transportul public la preţurile reale suportate în deservirea curselor regulate de transport. Ieri premierul s-a grăbit să spună că ar fi vorba de un şantaj al transportatorilor, iar costul poate fi ajustat doar după îmbunătăţirea calităţii serviciilor. Adevărul este că actualul Guvern nu este unul tehnocrat, aşa cum se declară, ci o cenuşăreasă a preşedintelui Dodon, iar majorarea preţurilor este evident o măsură nepopulară, care ar reduce şansele lui Dodon la câştigarea celui de-al doilea mandat”, este de părere Țîcu.

Citește și: GREVA transportatorilor // Guvernul NU acceptă ultimatumurile înaintate de transportatori și îi cheamă pe aceștia la DIALOG

Politicianul le-a luat apărarea transportatorilor și a criticat actualele autorități. „Acest protest este rezultatul „programului bun de guvernare scris într-o noapte”, un program care nu poate să conţină prevederi menite să îmbunătăţească calitatea serviciilor de transport de călători. Vă întrebaţi de ce unităţile de transport sunt învechite, iar interiorul lor arată dezastruos? Una din principalele cauze este faptul că banii încasaţi din aceste servicii abia acoperă cheltuielile directe de combustibil şi de reparaţii, iar pentru achiziţionarea de unităţi noi de transport nu ajung bani”.

În opinia lui Țîcu, cea mai bună soluție ar fi liberalizarea totală a transportului public de călători.

Amintim că reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto solicită majorarea tarifelor de la 48 de bani pe km, la 92 de bani. Totuși, transportatorii au fost de acord să semneze un Memorandum cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, care prevedea ca tariful să crească până la 74-76 de bani per km. MEI nu a acceptat soluția propusă de APOTA, lucru care i-a determinat pe transportatori să protesteze astăzi în Piața Marii Adunări Naționale.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md