14:16:14 24.04.2024
Stiri

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, avertisment către ministrul rus de Extere Serghei Lavrov: Vom riposta dacă Rusia ori vreun alt actor străin va interveni în alegerile prezidențiale din 2020

Știri 11.12.2019 18:30 Vizualizări1368 Autor: Ziarul National
Secretarul de Stat american Mike Pompeo, avertisment către ministrul rus de Extere Serghei Lavrov: Vom riposta dacă Rusia ori vreun alt actor străin va interveni în alegerile prezidențiale din 2020


Președintele american Donald Trump l-a avertizat marți pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la ingerința Rusiei în alegerile americane de anul viitor, a anunțat Casa Albă. Potrivit AFP, citat de Agerpres.

Lavrov, aflat la 10 decembrie la Washington unde a avut întrevederi cu secretarul de Stat american, Mike Pompeo, și cu președintele SUA, Donald Trump, a dezmințit această poziție.

Preşedintele Trump, care l-a primit pe şeful diplomaţiei ruse, ”a avertizat în legătură cu orice tentativă de ingerinţă din partea Rusiei în alegerile americane”, a declarat executivul de la Washington.

”În fond, nici nu am vorbit despre alegeri”, a spus el într-o conferinţă de presă la ambasada Rusiei la Washington. Cu toate acestea, imediat el a părut să sugereze că a discutat cu Donald Trump despre avertismentul formulat mai devreme de şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo.

În cadrul conferinței de presă organizată împreună cu Serghei Lavrov, Mike Pompeo a avertizat că ”vom trece la acțiuni de ripostă dacă Rusia ori vreun alt actor străin va acționa în sensul subminării proceselor noastrea democratice”, potrivit Digi24.

La rândul său, ministrul rus de Externe a menționat că Moscova a dorit să publice comunicaţiile cu Washingtonul care ar exonera Rusia de acuzaţiile că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016, dar Statele Unite au blocat publicarea, informează Reuters, citat de Adevărul.ro.

”Am sugerat colegilor noştri că pentru a risipi toate suspiciunile care sunt lipsite de fundament: Lăsaţi-ne să publicăm acest canal închis de corespondenţă începând din octombrie 2016 până în noiembrie 2017, astfel va deveni foarte clar pentru mulţi oameni”, a afirmat Lavrov prin intermediul interpretului, la conferinţa de presă.

Agenţiile americane de informaţii au conchis că statul rus s-a amestecat în campania electorală, iar un număr de cetăţeni şi entităţi ruse au fost acuzaţi de consilierul special de atunci, Robert Mueller.

Rusia a negat de mult timp că s-a amestecat în alegerile din noiembrie 2016, în care republicanul Trum a fost câştigătorul surprinzător, în faţa democratei Hillary Clinton.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md