(video) Reportaj special: Întâlnire secretă cu Taycan la Praga! Cum ne-a întâlnit primul model electric Porsche?

Autor: Constantin Mihalachi
Avem norocul să fim martorii unui proces extrem de interesant, care se întâmplă chiar acum! Chiar în fața noastră!

Electrificarea este cel mai popular cuvânt în industria auto în ultimii ani, iar în timpul apropiat, un producător auto care nu va avea o mașină electrică în gamă va fi văzut straniu! Și nu doar de Greta Thunberg!

Mulți cred că electrificarea a început de la un producător de automobile din Silicon Valley, însă istoria mașinilor electrice pornește tocmai din anul 1900!

Ferdinand Porsche avea să fie cel care în anul 1900 lansa la Salonul Auto de la Paris legendarul vehicul electric Lohner-Porsche. Avea două electromotoare ce dezvoltau câte 2.5 cai putere ce garantau o viteză maximă de 37 km/h!

Ani mai târziu și după mai multe modele hibride, inclusiv supercarul Porsche 918 Spyder, germanii revin la ideea unei mașini absolut electrice! Și astfel a apărut Taycan! Primul Porsche modern de serie absolut electric pe care de curând am fost invitat să-l văd în Praga, Cehia!

REPORTAJ VIDEO:

De ce Praga? Pentru că anume acolo își are sediul Porsche Central and Eastern Europe, oficiul regional Porsche la care sunt atribuite 26 de țări, inclusiv Republica Moldova!

Peste 250 de influenceri și jurnaliști auto au fost invitați la acest eveniment care a fost și primul eveniment internațional la care am fost invitat împreună cu soția, Irina!

De la bun început simțeam o aură de mister în jurul acestui eveniment! Știam unde urma să aterizăm, unde urma să fim cazați și atât! Până și în ziua evenimentului am fost transportați undeva în afara orașului într-o mare taină; toate autocarele având  geamurile acoperite astfel încât să nu ne putem da seama unde vom merge!

După cum avea să aflăm mai târziu, destinația noastră avea să fie un laborator electric! Aici a avut loc prezentarea statică a noului Taycan! Uimitoare locație pentru a prezenta un model electric!

Mai bine de o oră a durat show-ul de până la prezentarea noului model! Actori, dansatori și chiar lupi sau cai au fost aduși în platou pentru a crea o simbioză între natură și electrificare!

Au urmat acrobații și elementele pe care le executau la mare înălțime, ținându-ne astfel cu sufletul la gură! Show-ul de lumini ce scotea în evidență peisajul industrial al laboratorului electric a fost o altă idee ingenioasă!

Seara a culminat odată cu prezentarea noului Taycan prin coborârea mașinii în fața noastră de la o înălțime de cel puțin 20 de metri!

Uite acum am apucat să punem mâna pe primul Porsche electric din gama modernă a germanilor! Cele mai avansate tehnologii combinate cu dinamica acestui model, materialele și atenția pentru detalii, transformă noul Taycan în unul din cele mai dorite modele ale momentului! Deja peste 30.000 de exemplare au fost comandate în toată lumea!

Fie că alegi un Taycan 4S, Taycan Turbo sau Turbo S, vei beneficia de o mașină electrică cu tracțiune integrală și o autonomie electrică ce variază între 333 și 450 de kilometri în dependență de versiunea aleasă! Însă ce senzații ar trebui să dea accelerația! Taycan 4S face suta în doar 4.0 secunde, pe când Turbo și Turbo S obțin aceeași viteză în 3.2 și respectiv 2.8 secunde!

Porsche Taycan poate fi încărcat de la prize cu diferită putere! Mașina asta este capabilă să încarce suficientă energie electrică pentru a parcurge 100 km în doar 5 minute! Doar că vei avea nevoie de o priză cu o putere de 270 kW!

Abia aștept să văd aceste cifre pe viu! Dar până atunci așteptăm noul Taycan la începutul anului 2020 în țara noastră! Porsche Moldova a deschis comenzile pentru noul Taycan în Moldova, iar primele exemplare vor ajunge în prima jumătate a anului viitor!

Vezi şi:

FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/