/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Proiectul bugetului municipal Chișinău, propus spre consultare publică. Deficitul preconizat de responsabilii de la finanțe

missing
11 decembrie 2019, ora 10:40

Direcția generală finanțe a Consiliului Municipal Chișinău a propus spre consultare publică proiectul bugetului municipal Chișinău pentru anul 2020. Ulterior, documentul va fi transmis spre examinare și aprobare Consiliului Municipal Chișinău. 

Potrivit responsabililor de la Primăria Chișinău, proiectul de buget pentru anul viitor prevede venituri în sumă de 4,3 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat – 2,4 miliarde de lei și cheltuieli în sumă de 4,6 miliarde de lei. Cele mai multe cheltuieli sunt prevăzute pentru gospodăria comunală, gospodăria drumurilor și transport – 1,3 miliarde de lei. Pentru investiții și reparații capitalei sun t prevăzute 186 de milioane de lei, iar pentru întreținerea autorităților executive și organelor administrative se propune alocarea sumei de 161 de milioane de lei.

De asemenea, sunt prevăzuți bani în buget și pentru implemementarea sistemului de taxare electronică în transportul public – 1,5 milioane de lei.

Pentru RTEC sunt prevăzute 268 de milioane de lei, iar pentru Parcul Urban de Autobuze – 178 de milioane de lei.

Iar pentru sănătate, autoritățile s-au gândit să rezerve 73 de milioane de lei.

Conform documentului, sunt prevăzuți bani și pentru apărarea națională. Deficitul preconizat este de 291,6 milioane de lei.

Persoanele interesate pot veni cu propuneri asupra proiectului de decizie supus consultării până la data de 23 decembrie. Documentul poate fi consultat și pe particip.gov.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram