image
Sursa foto: CNN.

Un avion militar cu 38 de persoane la bord a dispărut în drum spre Antarctica: Chile a declarat stare de alertă

Autorităţile militare din Chile au anunţat luni că au pierdut „contactul radio'' cu un avion militar cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica, potrivit CNN.

Aeronava C-130 Hercules decolase din capitala chiliană Santiago spre baza din Antarctica a țării, au informat Forțele Aeriene într-un comunicat.

Contactul radio nu a mai fost posibil de la ora locală 18:00.

La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane, între care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri.

Avionul, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

După ce avionul a pierdut contactul, Forțele Aeriene au declarat stare de alertă și au mobilizat o echipă de căutare și salvare, activând resursele Forțelor Aeriene din Santiago şi din sudul ţării.

A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene, potrivit sursei citate.

Preşedintele Sebastian Pinera, ''consternat'' de dispariţia avionului militar, a anunţat pe Twitter că va merge la Punta Arenas pentru a superviza ''operaţiunile de căutare şi desfăşurarea echipelor de salvare''.

Autoritățile aeriene și maritime continuă să caute supraviețuitori în zona ultimei locații cunoscute a avionului și să informeze familiile pasagerilor de la bord, potrivit Forțelor Aeriene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: