image
Sursa foto: border.gov.md

O moldoveancă suspectată de trafic de ființe umane, reținută în timp ce încerca să traficheze o polițistă sub acoperire

O moldoveancă în vârstă de 25 de ani, suspectată de trafic de ființe umane a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să zboare ăn Germania alături de o potențială victimă.

Potrivit procurorilor, moldoveanca avea un rol principal de recrut, precum și perfecta actele de călătorie şi organiza transportarea tinerelor în Germania.

Aceasta era parte a unei grupări criminale, care din contul membrilor perfecta pașapoartele pentru plecarea în străinătate iar veniturile promise de traficanți se ridicau anual la circa 75.000 EUR per persoană.

În vederea documentării acțiunilor membrilor grupului criminal organizat a fost infiltrată o angajată a Direcției de Poliție Chișinău, în calitate de investigator sub acoperire.

Învinuita a fost urmărită până în momentul îmbarcării sale la cursa Chișinău – Dortmund, Germania. Tânăra o însoțea pe polițistă, care avea rolul de victimă și, conform schemei, ultima urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.

„Din luna mai curent a fost inițiată o operațiune pe linia destructurării unei grupări criminale specializate pe trafic de ființe umane, unde erau vizate mai multe persoane, cetățeni ai Republicii Moldova și ai României, stabilite cu traiul în Germania. Astfel s-a constat că prin intermediul internetului suspecții identificau tinerele moldovence, iar apoi urma procedura de perfectare a actelor. Aceștia le promiteau remunerare bănească şi condiții de trai decente în Germania. Ulterior, ajungând la locul de destinație, urmau să fie preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane pentru a fi adăpostite în apartamente, închiriate cu acest scop”, se arată scris într-un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI

Moldoveanca a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, din data de 29 noiembrie 2019, iar acuma aceasta riscă de la șapte la 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: