Donald Trump se întâlnește azi la Casa Albă cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov

Președintele SUA, Donald Trump, se va întâlni marți cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la Casa Albă, o întâlnire destinată să treacă în revistă controversele în care este implicat președintele american în relația cu Rusia.

Foto: digi24.ro

La întâlnire va fi prezent şi secretarul de stat american, Mike Pompeo, iar cei trei vor discuta despre „starea relației bilaterale”, a spus oficialul.

Anterior, Departamentul de Stat anunțase că Serghei Lavrov va veni la Washington săptămâna aceasta pentru a discuta cu Mike Pompeo despre „o largă paletă de subiecte regionale și bilaterlae”. Luni, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, spusese că Lavrov se va întâlni cu Trump, dar informația nu era confirmată și la Washington, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Ultima vizită oficială a lui Lavrov la Washington datează din mai 2017, când a fost primit în Biroul Oval împreună cu ambasadorul rus de atunci în SUA, Serghei Kisliak. A fost o reuniune care s-a lăsat cu scandal, pentru că Donald Trump ar fi împărtășit oaspeților ruși informații strict secrete.


Pub