Un tânăr de 22 ani din Edineț va sta următorii 13 ani la pușcărie pentru viol, jaf și tâlhărie, comise în 30 de minute

Un tânăr din Edineț, în vârstă de 22 de ani, va sta următorii 13 ani la pușcărie pentru viol, jaf și tâlhărie, comise într-un interval estimativ de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea acestuia din închisoare.

Foto: UNIMEDIA

A violat o bătrână de 71 de ani, din satul în care locuia

În noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuința unei bătrâne cu vârsta de 71 de ani din Burlănești, Edineț. Acesta avea în mână un cuțit, atunci când i-a cerut bătrânei să se dezbrace. Totuși, deși a observat cuțitul din mâna tânărului, aceasta a refuzat. El, însă, a dezbrăcat-o forțat și a întreținut cu victima un raport sexual. Fapta a avut loc aproximativ la ora 23.00.

Viol urmat de tentativă de tâlhărie

Imediat ce a violat victima, tânărul și-a pus în aplicare și planul financiar ilegal: acesta a apucat-o de pări, i-a pus cuțitul la gât și i-a cerut bani. Totuși, bătrâna i-a comunicat că nu are bani, iar tânărul a părăsit locuința.

Jaf în sumă de 60 de lei

Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiției de către procurorii din Edineț. În aceeași noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeași localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei și un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o și a plecat.

Instanța de judecată a analizat probele procurorului și l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 13 de ani. Totuși, Procuratura Edineț consideră această pedeapsă prea blândă și o va ataca cu apel, până la data de 14 decembrie curent.

Certat cu legea încă de la vârsta de 16 ani

Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Edineț și concubina cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani. Acesta a avut și alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiți; în 2015 a comis un alt furt, alt viol și vătămare intenționată a sănătății unei victime – fapte pentru care a ispășit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii; iar anterior, în același an, a ispășit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuință.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând din iulie 2019.


Pub