(video/update) Ședința CSM s-a încheiat: Demisia lui Ion Postu și a lui Xenofon Ulianovschi, urmărirea penală pe numele unui judecător, aprobate

După mai multe tentative, astăzi, 10 decembrie, ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost deliberativă. Pe ordinea de zi a membrilor CSM au fost înregistrate 37 de subiecte. De menționat că pentru prima dată a participat la ședință ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, după ce a fost numit în funcție.

(update 12:10) Ședința CSM s-a încheiat.

(update 11:58) Subiectul de pe ordinea de zi cu privire la demersul ABA ROLI, referitor la desemnarea unor reprezentanți în grupul de lucru privind revizuirea Cartei Interprofesionale a Judecătorilor, Procurorilor și Avocaților, amânat pentru ședința următoare.

(update 11:50) Unanim s-a aprobat cererea de demisie a lui Ion Postu din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

(update 10:27) Prezent pentru prima dată la ședința CSM de la numirea în funția de ministru, Fadei Nagacevschi, a plecat în grabă de la întrunire. Acesta a fost prezent la primele trei întrebări de pe ordinea de zi.

ședința CSM / Sursa:ședința CSM

(update 10:18) Subiectul de pe ordinea de zi cu privire la demersul președintelui Judecătoriei Criuleni, Veaceslav Suciu, referitor la transferul unui judecător de la sediul Dubăsari la sediul central, nu a fost aprobat de membrii CSM.

(update 09:35) Cererea de demisie a judecătorului Xenofon Ulianovschi de la Curtea de Apel Chişinău a fost acceptată de membrii CSM.

(update 09:33) Cu 7 voturi pro și 1 contra, sesizarea fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, privind eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a judecătorului Oleg Sternioală a fost admisă parțial. CSM și-a dat acordul ca magistratul să fie percheziționat și adus silit în fața procurorilor, însă nu și reținut. Totodată, Sternioală a fost suspendat din funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), până la finalizarea anchetei pe numele său.

Vezi AICI ordinea de zi a ședinței.


Pub