Avionul militar din Chile, dat dispărut, s-ar fi prăbușit în strâmtoarea Drake

Avionul militar chilian Hercules C130, care se îndrepta spre Antarctica, s-ar fi prăbușit în strâmtoarea Drake. Informația a fost raportată de forța aeriană din Chile, transmite Meduza.

Foto: https://edition.cnn.com/

"Se presupune că avionul s-a prăbușit, având în vedere că cantitatea de combustibil și autonomia avionului s-au epuizat deja", a spus generalul Francisco Torres într-o conferință de presă televizată, informează CNN.

Aeronava C-130 Hercules a plecat din capitala chiliană Santiago și s-a oprit pentru scurt timp în Punta Arenas, lângă vârful sudic al țării, a declarat Forța Aeriană Chiliană într-un comunicat.

Aeronava cu patru motoare a continuat apoi spre baza militară din Antarctica, înainte de a pierde contactul radio în jurul orei 18 p.m. ora locală lângă strâmtoarea Drake, corpul de apă dintre vârful Americii de Sud și Antarctica.

Ultima poziție cunoscută a fost la aproximativ 390 de mile nautice de la Punta Arenas și 280 de mile nautice de la baza din Antarctica, potrivit Forțelor Aeriene.

După ce avionul a pierdut contactul, Forțele Aeriene au declarat o stare de alertă și au mobilizat o echipă de căutare și salvare, activând resursele Forțelor Aeriene din Santiago și regiunea Magallanes din sudul Chile.

Președintele Sebastian Pinera a replicat, marți, că a împuternicit oficialilor de securitate din Cerrillos monitorizarea operațiunii de salvare.

Autoritățile aeriene și maritime continuă să caute supraviețuitori în zona ultimei locații cunoscute a avionului și să informeze familiile pasagerilor de la bord.

C-130 este considerat un pas de lucru al militarilor moderni de pe glob. Turbopropulsorul cu patru motoare este utilizat pentru trupe de transport, echipamente și marfă. Avioanele pot transporta până la 42.000 de kilograme de marfă sau aproximativ 90 de trupe de luptă.

La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane: 17 membri ai echipajului și 21 de pasageri. Dacă unul dintre ei a supraviețuit este încă necunoscut. Operațiunea de căutare este în curs.


Pub