(doc) Atenție, pasageri! Sute de curse vor fi suspendate, mâine, pe întreg teritoriul țării. Transportatorii organizează o nouă grevă

Aproximativ 1500 de unități de transport, ce deservesc curse auto din diferite regiuni ale țării spre Chișinău, nu vor ieși mâine pe traseu. Suspendarea are loc în contextul în care transportatorii au organizat o grevă, fiind supărați pe faptul că Ministerul Economiei nu acceptă majorarea tarifelor pentru călătorii.

Foto: deschide.md

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că la grevă vor participa în jur de 1500 unități de transport, dintre care aproximativ 350 vor fi în PMAN, iar restul vor staționa în localitățile din țară și vor suspenda cursele.

Amintim că transportatorii auto au solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să adopte o decizie privind majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri în trafic național. În acest sens, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a trimis o solicitare către ministrul Anatol Usatîi.

„Ca rezultat a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Memorandumul încă nu este semnat. Astfel cerința noastră se menține de a majora tariful la 92 bani per km”, scriau reprezentanții Asociației.


Pub