În spiritul Crăciunului. Un nou desen mural al lui Banksy a apărut pe un zid din orașul britanic Birmingham

O nouă creație a artistului britanic anonim Banksy a apărut pe un zid din Birmingham. Pictura apărută peste noapte abordează tema persoanelor fără adăpost din Regatul Unit, relatează AFP.

Foto: Banksy/NME.com

Pictura înfăţişează doi reni desenaţi pe un zid din cărămidă părând că trag după ei, asemenea saniei lui Moş Crăciun, o bancă de pe Vyse Street, situată în Jewellery Quarter.

Artistul și-a revendicat creația cu un videoclip publicat pe pagina sa de Instagram, care arată un bărbat cu barbă albă, care seamănă cu o persoană fără adăpost bând dintr-o sticlă şi întinzându-se apoi pe bancă în timp ce câteva persoane trec prin preajmă.

„Dumnezeu să binecuvânteze Birmingham!”, a scris Banksy în mesajul său de pe reţeaua de socializare.

„În cele 20 de minute în care l-am filmat pe Ryan aşezat pe această bancă, trecătorii i-au oferit o băutură caldă, două batoane de ciocolată şi o brichetă, fără ca acesta să le ceară ceva”.

Mesajul artistului a strâns 2,8 milioane de vizualizări în primele 20 ore după de la publicare.

Banksy, cunoscut pentru arta stradală iconică, este o personalitate misterioasă, a cărui identitate nu este cunoscută nimănui.

El este un artist stradal care își desfășoară activitatea provocatoare, ridicând în atenția oamenilor subiecte dureroase, cu ajutorul șabloanelor, care, probabil, l-ar juta ajută să lucreze mai repede, datorită faptului că este vânat de jurnaliști și poliție, care îl acuză deseori de vandalism.


Pub